«Нафтогаз» запропонує теплокомуненерго справедливу ціну на газ на літо

Читать на русском
Рада розгляне і прийме законопроєкт, який списує борги ТКЕ за спожитий газ і відшкодовує різницю в тарифах
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» до кінця тижня запропонує річний контракт для теплокомуненерго, згідно з яким газ буде поставлятися їм за ціною в 7,4 тис грн/тис. куб. м.

Про це написав мер міста Житомир Сергій Сухомлин на своїй сторінці в Facebook з посиланням на матеріали наради в офісі президента України.

Крім того, НАК вживе заходів для розблокування рахунків ТКЕ, які були заблоковані Державною виконавчою службою за борги підприємств перед постачальником. Також Рада розгляне і прийме законопроєкт, який списує борги ТКЕ за спожитий газ і відшкодовує різницю в тарифах.

Збитки і прибутки: які результати діяльності найбільших енергокомпаній за останні 6 роківЩо про діяльність найбільших енергетичних компаній свідчить фінансова звітність, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Також, за словами Сухомлина, мери українських міст очікують внесення змін до Бюджетного кодексу в частині надання можливості місцевій владі отримати доступ до кредитних коштів для покупки газу.

Нагадаємо, з 20 травня в Україні ціни на газ для теплокомуненерго урядом більше регулюватися не будуть, у зв'язку з чим зникає зобов'язання для НАК «Нафтогаз України» продавати газ за фіксованою державою ціною.

Експерти вказують, що після того, як 20 травня уряд скасував державне регулювання ціни на газ для теплокомуненерго, варто очікувати зростання платіжок на комунальні послуги, зокрема, опалення, не менше, ніж на пару тисяч гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: