В Україні з 20 травня не діє державне регулювання цін на газ

Читать на русском
Мається на увазі встановлена державою гранична ціна на газ для теплокомуненерго; з 20 травня ТКЕ купують газ у постачальників за ринковою ціною
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

З 20 травня в Україні ціни на газ для теплокомуненерго урядом більше регулюватися не будуть, у зв'язку з чим зникає зобов'язання для НАК «Нафтогаз України» продавати газ за фіксованою державою ціною.

Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram.

«Це ще один важливий крок до створення повноцінного ринку газу. Це крок, який нарешті дасть можливість місцевій владі взяти відповідальність перед людьми за тарифи на тепло і гарячу воду. Неефективність менеджерів комунальних підприємств більше не покриватиметься фіксованою ціною на газ. Тепер всі ТКЕ, більшість з яких належить місцевій владі, будуть укладати контракти з газопостачальними компаніями самостійно», – повідомив прем'єр-міністр.

Комунальні послуги: як за рік змінилася заборгованість українцівЗа рік у населення зросла заборгованість за всіма видами комунальних послуг. Детальніше – на інфографіці.

Шмигаль також заявив, що доручив Міністерству регіонів і Міністерству енергетики виконати всі положення Меморандуму між урядом і главами міст України в тритижневий термін. Крім цього, він зобов'язав обидва Міністерства розробити та запропонувати законопроєкт, метою якого буде план погашення заборгованостей за різницю в тарифах перед ТКЕ.

Нагадаємо, раніше в Раді зробили припущення, що в результаті того, що з травня в Україні діє річний тариф на газ, борги українців за комунальні послуги можуть у підсумку перевищити 100 млрд грн, а тарифи на тепло зростуть на 57%.

Нагадаємо, з 1 травня, в Україні починає працювати «річний продукт» - фіксована ціна на газ, яка діятиме для українців наступні 12 місяців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: