З новим тарифом на газ борги населення можуть перевищити 100 млрд грн – ВРУ

Читать на русском
Один з обласних ТКЕ уклав контракт з НАК Нафтогаз за новими цінами та перерахував тарифи за існуючою методикою - після чого тариф на опалення виріс більш ніж наполовину
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В результаті того, що з травня в Україні діє річний тариф на газ, борги українців за комунальні послуги можуть у підсумку перевищити 100 млрд грн, а тарифи на тепло зростуть на 57%.

Про це написав перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань ЖКП Олексій Кучеренко на своїй сторінці в Facebook.

Кучеренко навів приклад - один з обласних ТКЕ, який вже уклав контракт з НАК «Нафтогаз» за новими цінами та перерахував тарифи за існуючою методикою. Ціна на опалення моментально підскочила на 57% - і це при тому, що Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ще не затвердила нові розцінки.

Наскільки подорожчало тепло та як працює ринок природного газу в УкраїніУ деяких регіонах централізоване опалення подорожчало майже вдвічі. Які постачальники мають найвищі тарифи.

«Якщо влада не заспокоїть Міжнародний валютний фонд (МВФ) з їх ідеєю «ринкової» ціни на газ на рівні «імпортного паритету» і не встановить адекватну і справедливу ціну на газ, восени гарантовано буде суспільний вибух», — написав Кучеренко.

Нагадаємо, з 1 травня, в Україні починає працювати «річний продукт» - фіксована ціна на газ, яка діятиме для українців наступні 12 місяців.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням проаналізувати та направити в апарат РНБО структуру власників всіх енергетичних і газових компаній в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: