Ціна газу в Європі знизилася у травні

Читать на русском
Газ в Європі дешевшає у травні. Ціна на хабі TTF в Нідерландах знизилася до 290 дол. за тисячу кубометрів, після 2,5-річного максимуму в 342 дол.
Фото з відкритих джерел.

Газ в Європі дешевшає у травні. Ціна на хабі TTF в Нідерландах знизилася до 290 дол. за тисячу кубометрів, після 2,5-річного максимуму в 342 дол.

Зазначається, що раніше почали знижуватися ціни на газ в Азії - липневий ф'ючерс на азіатський СПГ-індекс Platts JKM впав до 338 дол. за тисячу кубометрів з $373 за підсумками торгів у п'ятницю.

З чого складається ціна газу для населення – інфографікаВартість газу від загальної ціни блакитного палива для населення становить 71 відсоток. Нафтогаз показав інфографіку.

«А на європейському ринку стався обвал головного енергетичного індикатора - цін на емісію вуглекислого газу. Ціна європейських квот на емісії вуглецю (EUA) впала з історичного рекорду вище за 56 євро за тонну в кінці минулого тижня нижче за 50 євро», - пише «Інтерфакс».

Як відомо, Україна закуповувала газ у квітні по 254,8 доларів за тисячу кубометрів.

Також ми писали, що з 20 травня в Україні ціни на газ для теплокомуненерго урядом більше регулюватися не будуть, у зв'язку з чим зникає зобов'язання для НАК «Нафтогаз України» продавати газ за фіксованою державою ціною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: