Генсек ООН відреагував на перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС

Читать на русском
Генсекретар організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш привітав угоду про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС. При цьому він чекає від сторін початок діалогу.

Генсекретар організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш привітав угоду про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС. При цьому він чекає від сторін початок діалогу.

Про це повідомляє пресслужба ООН.

Ізраїль в односторонньому порядку припиняє удари по Сектору ГазаПри цьому в Ізраїлі зазначають, що у разі відновлення обстрілів з боку ХАМАС перемир'я буде негайно анульовано

«Я дякую Єгипту і Катару за зусилля, зроблені в тісній координації з ООН з тим, щоб допомогти відновити спокій в Газі та Ізраїлі. Я закликаю всі сторони дотримуватися режиму припинення вогню», - заявив Гутерріш.

За його словами, Газа є «невід'ємною частиною майбутнього палестинської держави, і слід докласти всіх зусиль, щоб домогтися національного примирення, яке покладе край розколу».

Як відомо, увечері 20 травня військовий кабінет при уряді Ізраїлю одноголосно проголосував за припинення вогню в Секторі Гази.

Нагадаємо, ракетні удари між Ізраїлем і Сектором Гази тривають з 10 травня, загострення почалося через зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією в Східному Єрусалимі.

Відомо, що з Сектору Гази в бік Ізраїлю було випущено уже 3700 ракет.

Медики з Гази повідомляють, що з початку нового загострення конфлікту станом на 19 травня загинули 227 палестинців, 64 серед яких — діти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: