Шмигаль прогнозує зростання ціни на землю

Читать на русском
Відкриття ринку землі в Україні призведе до зростання ціни на землю мінімум удвічі протягом перших 3-5 років.
Денис Шмигальфото з відкритих джерел

Відкриття ринку землі в Україні призведе до зростання ціни на землю щонайменше удвічі. Такі прогнози експертів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля» у вівторок, 25 травня.

Ринок землі: що таке е-аукціони та якою буде процедура купівлі-продажу земельних ділянокХто зможе купувати землю, які обмеження діють до 2024 року та якими будуть е-аукціони з продажу державної та комунальної землі.

«Відкриття ринку землі призведе до зростання ціни на землю мінімум удвічі протягом перших 3-5 років, такі наші оцінки і такі оцінки експертів», - сказав він.

На думку прем'єра, запуск ринку землі є вигідним і для українського бізнесу. Як зазначив Шмигаль, сьогодні продуктивність сільського господарства в країні одна з найнижчих в Європі, і відсутність цивілізованого обороту сільськогосподарських земель - одна з головних причин.

Він додав, що високомаржинальні культури і довгі інвестиції у сільське господарство складають незначну частку саме тому, що мораторій блокував таку можливість.

«Після запуску обороту земель у виробників з'явиться можливість планувати свою діяльність на роки і десятиліття вперед і не боятися інвестувати. При цьому дрібні і середні фермери отримають першочергове право викупу землі в разі, якщо землевласник вирішить продати свій пай», - розповів Шмигаль.

Нагадаємо, напередодні під час форму президент Володимир Зеленський підписав один із земельних законів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: