Столтенберг обговорив з Макроном російські війська біля кордонів України

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном в Парижі обговорив скупчення російських військ біля кордонів України.

У п'ятницю, 21 травня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном в Парижі обговорив скупчення російських військ біля кордонів України.

«Два лідери (під час переговорів - ред.) торкнулися ситуації в Україні, при цьому Столтенберг зазначив, що у Росії все ще більше військ в Україні і навколо неї, ніж до недавньої ескалації. Генеральний секретар закликав до мирного врегулювання, високо оцінивши роль Франції в нормандському форматі», - сказано у пресрелізі НАТО за підсумками зустрічі.

Відведення військ: чому Росія досі дислокує свою армію поблизу українського кордонуЧому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи почнеться повноцінне виведення військ, читайте в матеріалі Слово і діло.

Метою зустрічі було обговорення підготовки до майбутнього саміту лідерів НАТО, запланованого на 14 червня.

Нагадаємо, Україна наприкінці березня вказала на посилення російського військового контингенту уздовж кордону.

Пізніше Росія заявила про закінчення навчань і відведення своєї армії в місця дислокації з 23 квітня.

В Україні заявляли, що війська РФ можуть повернутися, оскільки політика Росії незмінна. У ТКГ вважають, що приблизно до кінця липня 2021 року Росія почне знову стягувати свої війська до українського кордону під приводом підготовки до військових навчань «Захід-2021».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: