ВР почала розглядати ще один «земельний» законопроєкт

Читать на русском
Верховна рада почала розгляд ще одного законопроєкту для завершення земельної реформи. У ньому пропонують дозволити продаж землі на аукціонах через інтернет.
фото з відкритих джерел

Верховна рада 29 квітня розпочала розгляд ще одного законопроєкту, який дозволить завершити земельну реформу в Україні.

Йдеться про законопроєкт №2195. Документ пропонує дозволити продаж землі через інтернет на електронних аукціонах. Відзначимо, до другого читання документа подали 776 поправок.

Ринок землі: що таке е-аукціони та якою буде процедура купівлі-продажу земельних ділянокХто зможе купувати землю, які обмеження діють до 2024 року та якими будуть е-аукціони з продажу державної та комунальної землі.

Законопроєкт передбачає, що торги державною землею будуть тільки в режимі онлайн. Подача документів, реєстрація, участь передбачені з будь-якої точки світу; інформація про аукціон і лотах буде розміщуватися відразу в інтернеті.

На думку авторів закону, організатори не зможуть зловживати правами учасників.

Передбачається, що інформація про учасників до завершення аукціону буде конфіденційною. Торгуватися зможуть не менше двох осіб.

Гарантійний внесок аукціону становитиме від 30% від стартової ціни. Торги проходитимуть у три раунди: один раунд - одне підвищення ставки. Мінімальний крок визначено не менше 1% від стартової ціни лота.

Нагадаємо, напередодні Верховна рада схвалила у другому читанні «земельний» законопроєкт №2194, який дозволяє передавати землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Цей закон ВР розглядала з 16 березня, до нього було подано понад 3 тисячі правок.

«Слово і діло» раніше докладно писало про те, скільки коштує сільськогосподарська земля в Україні

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: