Міністр екології розповів про долю законопроєкту відомого «правками Юрченка»

Читать на русском
Законопроєкт про управління відходами можуть ухвалити в червні, сподіваються в Міністерстві екології.
Слово і діло

У Міністерстві захисту довкілля сподіваються, що законопроєкт про управління відходами буде ухвалений Верховною радою в червні.

В інтерв'ю «Слово і діло» про це заявив глава відомства Роман Абрамовський.

«Сподіваюся, в червні вже приймемо ... Ви знаєте, чому (до сих пір не прийнятий – ред.) – питання риторичне. Були ці прояви з «плюшками» від одного народного депутата», – сказав міністр.

Нагадаємо, що за версією слідства, народний депутат Олександр Юрченко попросив надати йому через помічника хабар в сумі 13 тис. дол. за внесення пропозицій до законопроєкту «Про управління відходами» і надалі 200 тис. дол. для підкупу членів відповідного комітету за голосування за подані ним пропозиції. НАБУ вже завершило розслідування стосовно Юрченка.

За словами Абрамовського, Юрченко відкликав всі свої правки, а міністерство доопрацювало законопроєкт. «Врегулювали, в тому числі, питання, яке ви підняли про передліцензійні перевірки суб'єктів поводження з небезпечними відходами. Тобто, якщо законопроєкт буде схвалений в цій редакції до другого читання, то перед тим, як видати ліцензію, ми декларацію, яку подав номінант, порівняємо з фактичним станом справ. Якщо написане відповідає дійсності, він отримає ліцензію. Якщо ні – ні. На мою думку, це така сфера регулювання, яка має дуже високий ризиковий статус. І тут не можна просто довіряти тому, що написав номінант в своїй декларації», – розповів він.

Раніше ми писали, як Володимир Зеленський виконує передвиборчу обіцянку ввести перероблення сміття.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: