ВАКС не пришвидшив передачу до суду справи нардепа Юрченка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання детектива Національного бюро про встановлення строку на ознайомлення з розслідуванням.
Олександр Юрченко

Вищий антикорупційний суд не пришвидшив передачу до суду справи народного депутата Олександра Юрченка та його помічника Івана Фіщенко в одержанні неправомірної вигоди.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у ВАКС.

«Відмовили у задоволенні клопотання детектива про встановлення строків для ознайомлення народному депутату, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ, та його адвокатам», – повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

За версією слідства, нардеп Олександр Юрченко у завуальованій формі (плюшки) попросив надати йому через посередника – його помічника Івана Фіщенка неправомірну вигоду у сумі 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до проєкту Закону України «Про управління відходами» та у подальшому 200 тис. дол. для підкупу нардепів-членів відповідного комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня 2020 року правоохоронці зафіксували факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів. 26-27 серпня 2020 року була запланована передача другої частини коштів. Проте подальше виконання спеціального завдання було зупинене.

Раніше суд заарештував і неофіційного помічника Фіщенка з альтернативою 1 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він теж вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, генеральна прокурора Ірина Венедіктова підписала підозру Юрченку, а САП її вручила нардепу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: