Екологічна ситуація на Донбасі: у міністерстві розповіли про збитки довкіллю

Читать на русском
На окупованому Донбасі зруйновано 500 тисяч гектарів екосистеми і є 5,5 тисяч потенційно небезпечних об'єктів.
Слово і діло

На окупованій території Донецької та Луганської областей зруйновано близько 500 тисяч гектарів екосистеми, в тому числі, близько 80 тисяч гектарів природно-заповідного фонду.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» розповів міністр охорони довкілля Роман Абрамовський.

Як змінилися Донбас і Крим з приходом Росії: вигляд із супутниківДонбас і Крим після початку російської агресії – який мають вигляд із супутників. Зруйнований донецький і луганський аеропорти, спорожнілі селища і пересохлі річки Криму – на відео Слово і діло.

«Десь 500 тисяч гектарів екосистеми там зруйновано. В тому числі, близько 80 тисяч гектарів природно-заповідного фонду. Є велика проблема мокрої консервації шахт, які не працюють. До чого це призведе в майбутньому? Спрогнозувати можна, але за термінами – це дуже важко. Треба негайно це виправляти. Звичайно, адміністрація цих фейкових республік в останню чергу піклується про екологію, про стан довкілля. Є об'єкти, які потенційно небезпечні. Якщо брати в широкому сенсі, це 5,5 тисяч об'єктів. Але є такі як горлівський «Стирол», де будь-яка техногенна аварія вплине не тільки на всю Донецьку область, але й на пів-Європи», – сказав міністр.

При цьому точну суму збитків в Мінекології назвати поки не можуть. «Для того, щоб визначити збитки, треба провести, в тому числі, і натурні дослідження. Є у нас методика визначення збитків шкоди для всіх екологічних систем: це і видобуток корисних копалин, і незаконні вирубки лісів (а там дуже багато таких рубок), та забруднення атмосферного повітря», – додав Абрамовський.

Нагадаємо, раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявляв, що окуповані Росією території Донбасу перебувають на межі екологічної катастрофи.

На нашому відео можна подивитися, як змінилися Крим і Донбас після окупації Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: