Україна може швидко створити ефективну протиракетну оборону – експерт

Читать на русском
Україна повинна створювати ПРО, виходячи з поточних реалій - спрямованості її в першу чергу проти атак з боку Росії
Американська система ПРО PatriotВідкрите джерело

Україна в змозі створити власну ефективну систему протиракетної оборони( ПРО), до складу якої можна ввести протиракетні комплекси Barak 8, Patriot та інші.

Про це заявив військовий експерт Михайло Самусь в ефірі телеканалу «Україна 24».

Коментуючи заяву міністра оборони України Андрія Тарана про плани створення української ПРО, Самусь зазначив, що ізраїльський «Залізний купол» відносно дешевий і Україна може дозволити собі купити його.

«Тільки в Ізраїлю є така система. Інше питання - гроші, гроші там не настільки великі, це 50 млн доларів за одну систему, це не надто великі гроші», - запевнив він.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

На думку експерта, Україна повинна створювати ПРО, виходячи з поточних реалій - спрямованості її в першу чергу проти атак з боку Росії та з включенням в неї іноземних систем ПРО.

«Україна за розміром і характером бойових дій, які ведуться з Російською Федерацією, це не Ізраїль, який фактично відбивається від хаотичного обстрілу ХАМАС. Україні потрібна багатошарова комплексна система протиракетної оборони, яка має критичне значення для України на тлі російських ракетних загроз. Вона повинна складатися з систем, які будуть відбивати російські балістичні та крилаті ракети, дальньої та ближньої дії. В Ізраїлі теж система багатошарова - це й Arrow, і «Залізний купол», «Праща Давида», Barak 8, який, до речі, є в Азербайджані. Я не бачу проблем для придбання Україною таких же систем. У нас є протиповітряна оборона, якщо додати до цієї системи мобільні системи середньої дальності Patriot і Barak 8, то це буде досить ефективним проти російської ракетної загрози», - сказав Самусь.

Нагадаємо, Міністерство оборони України розглядає можливість придбання для Збройних сил систем протиракетної оборони, аналогічних ізраїльському «Залізному куполу», який використовується Ізраїлем для відбиття ракетних атак угруповання ХАМАС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: