Президент ввів в дію рішення РНБО щодо збільшення витрат на оборону

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 14 травня 2021 року, яке передбачає збільшення витрат на безпеку та оборону України.

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 14 травня 2021 року, яке передбачає збільшення витрат на безпеку та оборону України.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Згідно з рішенням РНБО, Кабінет міністрів в бюджетній декларації на 2022-2024 роки має передбачити витрати на забезпечення національної безпеки та оборони України в обсязі не менше 5% від обсягу ВВП для оборонного сектору.

Збільшення витрат на оборону Кабмін має передбачити у проєктах державного бюджету на 2022, 2023 і 2024 роки із урахуванням військово-політичної ситуації в Україні.

«Внести в місячний строк у встановленому порядку на розгляд ВР законопроект про внесення змін до статті 33 Бюджетного кодексу щодо врегулювання процедури складання бюджетної декларації по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», - йдеться в тексті рішення.

Також уряд має передбачити право державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов'язань суб'єктів господарювання, які залучаються для фінансування програм, спрямованих на підвищення обороноздатності.

Раніше повідомлялося про те, що в РНБО схвалене рішення створити в Україні кібервійська.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: