«Слуга народу» підтримала всі кандидатури нових міністрів і проголосує за них – Арахамія

Читать на русском
Арахамія заявив, що призначення нових міністрів, швидше за все, буде розглядатися 20 травня на засіданні Верховної Ради
Давид АрахаміяФото УНІАН

Парламентська фракція Партії «Слуга народу» схвалила всі запропоновані кандидатури нових міністрів; Олександра Кубракова та Олексія Любченка призначать на посади міністрів інфраструктури та економіки, а головний санітарний лікар Віктор Ляшко стане новим міністром охорони здоров'я.

Про це повідомив голова фракції у Верховній Раді Давид Арахамія під час брифінгу після засідання фракції.

«Питанням були зміни трьох міністрів. На міністра інфраструктури замість Криклія була підтримана кандидатура Кубракова, замість міністра економіки Петрашка - кандидатура Любченка. Зауваження - Любченко пропонується міністром економіки - першим віцепрем'єром... замість Степанова - Ляшко», - сказав Арахамія.

Також Арахамія заявив, що призначення нових міністрів, швидше за все, буде розглядатися 20 травня.

«Є процедурне питання: якщо завтра у нас позачергова сесія, де ми звільняємо трьох міністрів... Щодо Степанова, бо він добровільно не йде з посади, то там дещо інша процедура: спочатку звільнення, потім подання від фракції, потім подання на голову Верховної Ради, а потім голосування. Десь у четвер ми очікуємо, що буде призначення всіх трьох міністрів нових», - додав Арахамія.

Нагадаємо, 14 травня двоє міністрів написали заяви про свою відставку з посад. Піти з постів за власним бажанням хочуть Владислав Криклій та Ігор Петрашко.

Того ж дня до Верховної Ради України надійшло подання прем'єр-міністра України про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: