На заступницю Степанова склали протокол за нерозкриття даних про вакцину – StateWatch

Читать на русском
На заступницю голови МОЗ Світлану Шаталову склали протокол про адміністративне правопорушення, оскільки вона відмовилася надати інформацію про індійську вакцину Covishield.
Світлана Шаталоваmoz.gov.ua

На заступницю голови МОЗ Світлану Шаталову склали протокол про адміністративне правопорушення за ненадання публічної інформації про дату виробництва та термін придатності партії індійської вакцини від коронавірусу Covishield, яку Україна отримала у лютому.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на відповідь представника Уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денісової.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

«У березні цього року StateWatch звернулась до МОЗ із проханням надати інформацію щодо дати виробництва та строку придатності партії вакцин від коронавірусу Covishield виробництва Serum Institute of India, проте МОЗ відмовилося надавати цю інформацію, посилаючись на вимоги виробника», - йдеться в повідомленні.

Представник омбудсмена двічі звертався до МОЗ з повторним розглядом запиту або обґрунтуванням, чому інформацію не надали. У зверненнях зазначалося, що ці дані про вакцину є важливими «в умовах пандемії коронавірусу», пише StateWatch.

«В межах провадження відносно заступника голови МОЗ Шаталової Світлани 11.05.2021 складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною другою статті 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - повідомив представник омбудсмена.

Протокол спрямований для розгляду до Печерського райсуду Києва.

Відповідно до частини другої статті 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Шаталовій загрожує штраф від 425 до 850 гривень.

Нагадаємо, Україна отримала першу партію індійської вакцини Covishield 23 лютого. На сьогодні в країні вже зробили щеплення 975 784 особи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: