Комітет ВР не підтримав подання про відставку Степанова

Читать на русском
Профільний комітет Ради не підтримав подання прем'єр-міністра про звільнення глави МОЗ Максима Степанова.
фото УНІАН

Комітет Верховної ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування не підтримав подання Дениса Шмигаля, яким пропонувалося звільнити главу МОЗ Максима Степанова.

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк в понеділок, 17 травня.

У «Слузі народу» озвучили причину, через яку хочуть відставки СтепановаГлава фракції СН підтвердив, що відправляти Степанова у відставку доведеться через Раду і висловив переконання, що депутати звільнять його

Відомо, що голосування за відставку Степанова комітет провалив. Зокрема, звільнення міністра підтримали 7 членів комітету, ще 7 висловилися проти, один – утримався.

Комітет рекомендував народним депутатам визначитися з відставкою міністра охорони здоров'я шляхом голосування вже у сесійній залі. Це рішення підтримали 13 членів комітету, один висловився проти, ще один - утримався.

Під час засідання комітету прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що основною причиною внесення подання про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова є зрив кампанії вакцинації.

«Основна причина подання, звичайно, - це незадовільні темпи вакцинації та постачання вакцин, фактично постійне перенесення термінів поставок, темпів вакцинації», - сказав він.

Крім того, він нагадав, що в Раді зібрали 150 голосів за розгляд питання про відставку голови МОЗ, і цей факт теж ігнорувати не можна.

Нагадаємо, 14 травня Шмигаль вніс до Верховної ради подання про відставку міністра охорони здоров'я Степанова.

Раніше повідомлялося, що на його місце розглядають кандидатуру головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: