«Слуга народу» проведе зустріч із кандидатом на посаду голови МОЗ

Читать на русском
Фракція «Слуга народу» в четвер, 20 травня, проведе додаткову зустріч з кандидатом на посаду міністра охорони здоров'я Віктором Ляшком.

Фракція «Слуга народу» в четвер, 20 травня, проведе додаткову зустріч з кандидатом на посаду міністра охорони здоров'я Віктором Ляшком. На зустрічі головний санітарний лікар відповість на запитання нардепів.

Про це в коментарі РБК-Україна розповіла заступник глави фракції СН Євгенія Кравчук.

«У четвер ми плануємо додаткову зустріч Ляшка з фракцією, щоб він відповів на запитання нардепів, тому що на попередньому засіданні фракції не вистачило часу, щоб провести цю розмову», - повідомила вона.

Нагадаємо, Верховна рада на позачерговому засіданні 18 травня схвалила відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України.

Степанова відправили у відставку: як голосувала РадаЗвільнення Степанова з посади глави МОЗ підтримали 292 депутата – всі фракції та групи, крім Батьківщини.

При цьому про відставку Степанова говорили ще починаючи з осені минулого року. Більш активно ця тема стала обговорюватися у ЗМІ у лютому 2021-го, коли переносилися терміни старту вакцинації і отримання вакцин.

Нагадаємо, 14 травня до Верховної ради надійшло подання про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Як повідомляли ЗМІ, Степанова (а також вже звільнених сьогодні Криклія та Петрашка) просив написати заяву за власним бажанням особисто президент Володимир Зеленський. Але глава МОЗ відмовився, і подання на його звільнення вніс прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами прем'єра, основною причиною внесення подання про відставку Степанова є зрив кампанії вакцинації від COVID в Україні. Сам Степанов з цим не згоден.

Новим міністром охорони здоров'я у «Слузі народу» хочуть призначити головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: