Кого з 1 травня можуть залишити без субсидій – коментар чиновника

Читать на русском
Субсидії призначені в першу чергу для соціально незахищених верств населення України - але користуються ними й ті, хто права на держдопомогу не має
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні з 1 травня набувають чинності нові правила призначення субсидій, які спрямовані на те, щоб допомогу отримували виключно потребують її люди.

Про це розповів Максим Бученко, заступник директора Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Субсидій не позбавляють. Мається на увазі, що якщо у громадянина є певна сума коштів, за яку він купує ту ж валюту, то питання, чому вони не йдуть платити за комунальні послуги, а вимагають допомоги від держави... Якщо купили автомобіль більше мільйона гривень, а при цьому кажуть, що не можуть заплатити за комунальні послуги — це соціально не справедливо», - заявив Бученко.

Також чиновник підкреслив, що субсидії призначені в першу чергу для соціально незахищених верств населення України.

Житлові субсидії: що зміниться для українців із 1 травняНові правила призначення житлових субсидій з 1 травня 2021 року. Що зміниться для українців, розібралося Слово і діло.

«Люди у нас почали трохи заграватися, приховувати свої витрати та розповідати про те, що ми не можемо заплатити за комунальні послуги, але при цьому ми купуємо автомобіль за 20 тисяч доларів», – зазначив представник КМДА.

Крім того, Бученко розповів, скільки людей можуть залишити без субсидій за новими правилами.

«Якщо брати по Києву, то у нас зі 100 тисяч громадян, які на сьогодні користуються... Будуть 99,9 тисячі громадян, які будуть користуватися. Інші - 0,1%, які не отримають», - резюмував він.

Нагадаємо, рішення про посилення вимог при призначенні житлових субсидій Кабмін прийняв на позачерговому засіданні 14 квітня.

«Слово і Діло» раніше публікувало інфографіку про те, скільки компенсацій отримали українці у 2020 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: