ВР схвалила відставку міністра економіки Петрашка

Читать на русском
Верховна рада на засіданні 18 травня звільнила міністра економічного розвитку України Ігоря Петрашка.
Ігор Петрашкоme.gov.ua

Верховна рада на засіданні 18 травня звільнила міністра економічного розвитку України Ігоря Петрашка, який раніше сам написав заяву про відставку.

«За» проголосували 280 нардепів.

При цьому профільний комітет ВР не підтримав відставку Петрашка і рекомендував нардепам визначитися вже у залі під час голосування.

Петрашка відправляють у відставку: як міністр економіки виконував обіцянкиМіністр економіки Ігор Петрашко, який написав заяву про звільнення, виконав 53 відсотки обіцянок.

Ігор Петрашко пробув на посаді міністра економіки рік і два місяці - з 17 березня 2020 року. Його кандидатуру тоді у Раді підтримали 243 народних депутати.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку Ігор Петрашко 14 травня написав заяву про звільнення. За інформацією ЗМІ, його про це попросив президент Володимир Зеленський.

Петрашко восени 2020 року вже хотіли відправити у відставку - у Раді реєстрували, але потім відкликали відповідну постанову.

У Зеленського оцінили роботу Петрашка в Кабінеті міністрів.

«Слуга народу» під час засідання фракції 17 травня попередньо схвалила нового кандидата на посаду глави Мінекономіки. Очолити відомство може чинний глава податкової Олексій Любченко.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало, як Ігор Петрашко виконував обіцянки протягом року роботи у міністерстві.

Відзначимо, Рада у вівторок, 18 травня, вже звільнила міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: