Раду не влаштовує призначення виконуючих обов'язки міністрів – Разумков

Читать на русском
Таким чином певні чиновники хочуть піти від відповідальності та, за словами Разумкова, такі люди не можуть претендувати на міністерські портфелі в уряді
Дмитро РазумковFacebook

Верховну Раду України не влаштовує практика призначення виконуючих обов'язки міністрів. Депутати вважають, що таким чином певні чиновники намагаються уникнути відповідальності за свої дії на посади.

Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі телеканалу ICTV.

«Глава міністерства, згідно з Конституцією, повинен бути затверджений Верховною Радою. Люди працюють в якості в. о., а потім переходять на інші напрямки - в тому числі НАК Нафтогаз. Але виборці при цьому не розбираються, вони знають, що Міністрів повинен призначати парламент» — підкреслив Разумков.

За його словами, такі люди не можуть претендувати на міністерські портфелі в уряді. Саме тому важливо, щоб Рада бачила, за кого вона віддає свої голоси.

Нагадаємо, цього тижня у Верховній Раді пройде як мінімум одне позачергове засідання, крім чергових. На ньому планують розглянути кадрові питання по міністрам, а саме – заяви про їх відставку.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль 14 травня вніс до Ради подання про відставку міністра охорони здоров'я України Максима Степанова.

У відставку також подали міністр інфраструктури Владислав Криклій і міністр розвитку економіки Ігор Петрашко.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія 17 травня заявив, що фракція схвалила всі запропоновані кандидатури нових міністрів; Олександра Кубракова та Олексія Любченка призначать на посади міністрів інфраструктури та економіки, а головний санітарний лікар Віктор Ляшко стане новим міністром охорони здоров'я.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: