Разумков розповів, чим Рада займеться на позачерговому засіданні

Читать на русском
На цьому тижні у Верховній раді пройде як мінімум одне позачергове засідання. Нардепи розглянуть відставку трьох міністрів Степанова, Петрашка і Криклія.
Дмитро Разумковфото InfoResist.org

На цьому тижні у Верховній раді пройде як мінімум одне позачергове засідання, крім чергових. На ньому планують розглянути кадрові питання щодо міністрів, а саме - заяви про їхню відставку.

Про це повідомив спікер Верховної ради Дмитро Разумков в ході засідання Погоджувальної ради ВР в понеділок, 17 травня.

У «Слузі народу» озвучили причину, через яку хочуть відставки СтепановаГлава фракції СН підтвердив, що відправляти Степанова у відставку доведеться через Раду і висловив переконання, що депутати звільнять його

«На цьому тижні у нас планується, щонайменше, одне позачергове засідання, а може і більше. Перше позачергове засідання - з такою пропозицією звернулася партія «Слуга народу» ще в п'ятницю. Сьогодні були видані підписні листи», - сказав він.

За словами Разумкова, це позачергове засідання стосуватиметься кадрових питань. Очікується, що воно може пройти вже у вівторок.

«Два міністри написали заяву за власним бажанням. Це пан Криклій і пан Петрашко. І є подання прем'єр-міністра України щодо пана Степанова...Якщо будуть зібрані необхідні підписи, буде скликано позачергове засідання о 16:00», - заявив спікер Ради.

Він також додав, що є необхідність заслухати позицію цих міністрів перед голосуванням за їхню відставку.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль 14 травня вніс в Раду подання про відставку міністра охорони здоров'я України Максима Степанова.

У відставку також подали міністр інфраструктури Владислав Криклій і міністр розвитку економіки Ігор Петрашко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: