Чехія просить країни ЄС вислати по одному російському дипломату

Читать на русском
Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш на саміті ЄС у Португалії попросив союзників розглянути можливість висилки принаймні одного російського дипломата.
Главком

Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш на саміті ЄС у Португалії попросив союзників розглянути можливість висилки принаймні одного російського дипломата.

Про це пише Mlada fronta Dnes.

Бабіш заздалегідь оголосив, що на саміті підніме тему справи Врбетіце. Вн повідомив журналістам, що просив союзників про знак солідарності.

«Європа не може прийняти такі дії. Ми повинні розуміти, що коли атакують одну державу, яка є членом ЄС, атакують Всі країни ЄС», – сказав він.

Вибух на складі боєприпасів: чому Чехія та РФ взаємно вислали дипломатів і до чого тут УкраїнаЩо стало причиною дипломатичного конфлікту Чехії та Росії і до чого тут Україна, розбиралось Слово і діло.

Бабіш додав, що рішення щодо висилки російських дипломатів може бути незабаром погоджено

Раніше повідомлялося про те, що Чехія ухвалила рішення про висилку з території країни відразу 18 російських дипломатів, яких вважають співробітниками спецслужб, які працюють під дипломатичним прикриттям.

Нагадаємо, Велика Британія повністю підтримує Чехію, яка звинуватила Москву в причетності до вибуху на складі боєприпасів. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також зазначив, що Україна підтримує рішення чеського уряду вислати 18 російських дипломатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: