Ескалація на Близькому Сході: ЄС скликає позачергову нараду

Читать на русском
Загалом, згідно з підрахунками ізраїльських військових, терористи випустили у бік Ізраїлю майже 2 500 ракет з початку бойових дій у понеділок.
фото з відкритих джерел

Високий представник ЄС Жозеп Боррель скликає на 18 травня, позачергову нараду голів дипломатичних відомств країн ЄС для обговорення ескалації насильства на Близькому сході.

Про це Боррель написав на своїй сторінці у Твіттері.

«Зважаючи на триваючу ескалацію насильства між Ізраїлем та Палестиною та неприйнятне число жертв серед цивільного населення, я скликаю на вівторок позачергову нараду міністрів закордонних справ ЄС. Ми координуватимемо та обговорюватимемо те, яким чином ЄС може найкращим чином сприяти припиненню насильства», - йдеться у повідомленні Борреля.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

Нагадаємо, що бойовики організації ХАМАС, що контролює Сектор Гази, здійснили масований ракетний обстріл Ізраїлю. У відповідь ізраїльські військово-повітряні сили завдали авіаудари по цілях у Секторі Гази.

Наразі з початку бойових дій загинули 149 палестинців, в тому числі 41 дитина та 10 ізраїльтян, в тому числі двоє дітей.

Напередодні вежа у Секторі Газа була знищена ізраїльською армією у суботу. Там розміщувались офіси міжнародних видань - Associated Press та «Аль-Джазіра». При цьому Ізраїль запевняє, що будівля також використовувалася крилом військової розвідки ХАМАС й саме тому стала об'єктом атаки.

Раніше ми повідомляли, що з території Сектору Гази випустили понад 130 ракет у напрямку Ізраїлю протягом ночі з суботи на неділю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: