АЗС групи Коломойського оштрафували на 4,7 млрд грн

Читать на русском
Антимонопольний комітет визнав дії компаній групи Приват Ігоря Коломойського антиконкурентними узгодженими діями і наклав на компанії штраф у розмірі 4,7 млрд грн.
Фото - «Слово і діло».

Антимонопольний комітет визнав дії компаній групи «Приват» Ігоря Коломойського антиконкурентними узгодженими діями і наклав на компанії штраф у розмірі 4,7 млрд грн.

Як сказано у рішенні комітету від 30 березня, мова йде про ТОВ ВТФ «Авіас», ТОВ «Торговий Дім «Авіас», ТОВ «Пром Гарант Плюс», ТОВ «Альянс Еволюшн», ПАТ «Укртатнафта» та 169 операторів АЗС (у т. ч. ПАТ «Укрнафта»).

Змова АЗС: ВС скасував вилучення даних НАБУ із розслідування АМКУВерховний суд частково задовольнив касаційну скаргу Антимонопольного комітету України на рішення ОАСК та апеляційного адмінсуду.

Справа стосується цін на світлі нафтопродукти. Встановлено, що у сфері роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами в Україні діє система безготівкових розрахунків скретч-картками та паливними картками «Авіас». У цьому проекті беруть участь близько 1625 АЗС. Вони працюють під різними брендами у всіх регіонах, а їхня кількість становить майже 25% заправних станцій країни.

Комітет визначив, що проєкт «Авіас» є організованим, координованим та функціонує для погодження цінової і торговельної поведінки учасників. Це порушує конкуренцію між операторами АЗС на ринку.

Оператори АЗС, у т. ч. «Укрнафта», закуповували світлі нафтопродукти за цінами вищими, ніж аналогічне імпортне пальне.

Раніше Верховний суд призначив повторний розгляд позову ПАТ «Укрнафта» про визнання протиправним використання Антимонопольним комітетом України даних детективів Національного антикорупційного бюро у розслідуванні змови підприємств групи «Приват» на ринку пального.

АМКУ вирішив перевірити обґрунтованість подорожчання бензину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: