У Грузії підтвердили готовність брати активну участь в «Кримській платформі»

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з міністром закордонних справ Грузії Давідом Залкаліані.
Міністри України та Грузіїпрес-служба МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з міністром закордонних справ Грузії Давидом Залкаліані. Серед питань, які обговорили дипломати, була інтеграція країн в НАТО, а також ініціатива України «Кримська платформа».

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Грузинський міністр позитивно оцінив ініціативу України «Кримська платформа» і підтвердив готовність своєї країни активно брати участь в її діяльності.

Кулеба і Залкаліані обговорили зміцнення безпеки в регіоні Чорного моря, зокрема поглиблення взаємодії військово-морських сил України і Грузії з чорноморськими державами-членами НАТО.

Також сторони домовилися про подальшу співпрацю і координацію дій для наближення України та Грузії до вступу в ЄС і НАТО, зокрема отримання Плану дій щодо членства в Альянсі. «Членство України і Грузії в Європейському Союзі і НАТО - лише питання часу», - заявив Кулеба.

Співрозмовники також обговорили безпеку в регіоні, нарощування військової присутності Росії поблизу кордонів з Україною і на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму.

Зазначимо, що після тривалої перерви Грузія повернула свого посла в Україну.

Нагадаємо, що правляча партія Грузинська мрія і опозиційні політсили за посередництва Євросоюзу підписали угоду з метою завершення політичної кризи в країні.

Також, в Грузії подав у відставку голова парламенту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: