Росія створила групу, щоб «завалити» саміт Кримської платформи – Кулеба

Читать на русском
Росія настільки серйозно сприйняла Кримську платформу, що створила у складі МЗС РФ групу, завдання якої - зірвати установчий саміт платформи
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Росія створила у складі свого Міністерства закордонних справ групу, завданням якої є зрив установчого саміту Кримської платформи.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі «Радіо Свобода».

«Я думаю, що не тільки МЗС, а й правозахисники, і журналісти, і громадянське суспільство, якому небайдужа доля Криму - це для всіх нас важливо, щоб кримська платформа стала успіхом. Тим більше, що можемо сказати: в російському МЗС діє ціла група, завдання якої - «завалити» саміт Кримської платформи, що дуже серйозно вони сприймають цю ініціативу. Поки в Україні розповідають, що це якась формальність, в Росії насправді вважають Кримську платформу серйозною загрозою і серйозно їй протидіють», - зазначив міністр.

Що дасть Україні перемога у дипломатичній битві за Крим?Активізація українських дипломатів щодо участі міжнародної спільноти у саміті Кримської платформи неабияк пошарпала нерви Росії. Якими будуть наслідки та чого зможе досягти Україна – дізнавався політолог Олександр Радчук.

24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи. Згідно зі стратегією, Україна наполягає на демілітаризації та денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Раніше віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що Російська Федерація навряд чи братиме участь у роботі Кримської платформи, принаймні, на першому етапі.

Раніше в Кабміні озвучили одне з головних завдань, яке необхідно виконати до запуску Кримської платформи. До запуску платформи потрібно прийняти ряд законопроєктів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: