Ердоган заявив про підтримку палестинців у конфлікті з Ізраїлем

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив Ізраїль у загостренні конфлікту на Близькому Сході і пообіцяв підтримку палестинцям.
Фото: Laszlo Balogh / Getty Images

Туреччина буде підтримувати боротьбу палестинців з тієї ж рішучістю, з якою вона підтримувала Азербайджан у Нагірному Карабасі.

Про це заявив президент Реджеп Ердоган у зверненні до нації у зв'язку з початком свята Ураза-байрам, передає видання Hurriyet.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

«Ми сумуємо і обурені жорстокістю Ізраїлю, який є терористичною державою. Як ми рішуче підтримували боротьбу Азербайджану за звільнення своїх земель від окупації, сьогодні ми з тим же почуттям виступаємо проти гноблення в палестинських містах і Єрусалимі», - сказав Ердоган.

За його словами, Туреччина буде засуджувати Ізраїль, навіть «якщо весь світ це ігнорує».

«Це терористична держава перейшло всі межі. Єрусалим - це спільна спадщина всього людства, крім того, що він є домом для святих місць трьох релігій. Єрусалим - це весь світ. Борг людства - протистояти нападам Ізраїлю на палестинські міста», - додав Ердоган і закликав Радбез ООН вжити заходів для забезпечення миру на Близькому Сході.

Нагадаємо, напередодні ХАМАС почав обстрілювати Ізраїль у відповідь на атаку Сектору Гази. У той же час Ізраїль почав наземну операцію проти Сектору Гази.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: