Апеляція ВАКС закінчила підготовку до розгляду скарги екссудді на вирок

Читать на русском
Апеляційна палата вирішила закінчити підготовку до розгляду апеляційної скарги захисника обвинуваченого колишнього судді.
Вадим Галічий

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчила підготовку до розгляду скарги адвоката колишнього судді Жовтневого районного суду міста Дніпра Вадима Галічого на обвинувальний вирок за зловживання впливом.

Таке рішення 11 травня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до розгляду апеляційної скарги захисника Багаурі О.В. на вирок Вищого антикорупційного суду від 17 березня у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Вадима Галічого – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Галічого визнали винним у зловживанні впливом і призначили йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців із позбавленням права займати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 3 роки.

За версією слідства, суддя Галічий вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів за вплив на службових осіб Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Суддя нібито пообіцяв, що допоможе вирішити питання про непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, цю справу скерували до суду ще в січні 2017 року.

Нещодавно апеляція ВАКС залишила без змін обвинувальний вирок одеському судді. Водночас іншому судді цього регіону АП ВАКС трохи пом'якшила вирок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: