Апеляція ВАКС залишила обвинувальний вирок черкаському судді

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула скаргу на обвинувальний вирок судді апеляційного суду Черкащини і визнала його винним у зловживанні впливом.
Володимир Пономаренко в суді

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін обвинувальний вирок судді апеляційного суду Черкаської області Володимиру Пономаренку, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у зловживанні впливом.

Таке рішення 21 квітня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційні скарги обвинуваченого Володимира Пономаренка та його захисника – залишити без задоволення. Вирок Вищого антикорупційного суду від 19 лютого залишити без змін. Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена до Верховного суду протягом 3 місяців», – оголосив суддя.

Як відомо, 19 лютого ВАКС визнав Пономаренка винним і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки.

Раніше на засіданні 2 червня ВАКС визнав причини неявки обвинуваченого судді Пономаренка та його адвокатів неповажними. Тоді ж судді підняли питання перед Кваліфікаційно-дисциплінарними комісіями адвокатури Київської області і Кіровоградської області про дисциплінарну відповідальність адвокатів, а на самого суддю наклали 4204 грн грошового стягнення. Пізніше до Пономаренка застосували запобіжний захід у вигляді 21020 грн застави.

Як встановили детективи НАБУ, суддя нібито отримав 30 тисяч гривень від місцевого жителя за вплив на суддю одного з районних судів Черкаської області, щоб той ухвалив рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності за водіння в стані алкогольного сп'яніння. Суддю викрито влітку 2018 року одразу після одержання ним всієї суми обумовлених коштів.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру викритому судді Пономаренку. Пізніше, Вища рада правосуддя його відсторонила.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: