Апеляція ВАКС залишила без змін обвинувальний вирок одеському судді

Читать на русском
Апеляційна палата закінчила розгляд скарги адвоката обвинуваченого судді і відмовила в її задоволенні, залишивши вирок без змін.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін обвинувальний вирок колишньому судді Господарського суду Одеської області Павлу Меденцеву, якого засудили до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна за одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«За результатами судового розгляду колегія суддів відмовила у задоволенні апеляційних скарг захисників та залишила вирок без змін. Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржено в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців», – інформують у суді.

Як відомо, Меденцева визнали винним в одержанні 570 тисяч гривень хабара. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 9 років з повною конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією вилучених 250 тис. грн.

Нагадаємо, в 2014 році суддю Павла Меденцева викрили у вимозі і отриманні 570 тис. грн хабара від директора приватного підприємства «за задоволенні позовних вимог у господарській справі», яке перебувала у нього на розгляді.

Гроші Меденцев отримав в три етапи, двічі - безпосередньо в службовому кабінеті Господарського суду Одеської області.

У червні 2015 року Верховна рада дала згоду на затримання і арешт судді Павла Меденцева.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: