ВАКС призначив «посадку» звільненому судді за хабар

Читать на русском
Антикорупційний суд оголосив черговий обвинувальний вирок судді, якого обвинувачують у зловживанні впливом.
Вадим Галічийфото: Вища рада правосуддя

Вищий антикорупційний суд визнав винним звільненого суддю Жовтневого районного суду міста Дніпра Вадима Галічого та засудив його до 3,5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«17 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок та визнала винуватим суддю Жовтневого районного суду Дніпра у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України», – інформує суд.

Як повідомляють у ВАКС, обвинуваченому призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців із позбавленням права займати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 3 роки. Також судді постановили взяти його під варту у залі суду.

Вказаний вирок може бути оскаржений до апеляційної палати ВАКС.

За версією слідства, суддя Галічий вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів за вплив на службових осіб Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Суддя нібито пообіцяв, що допоможе вирішити питання про непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, цю справу скерували до суду ще в січні 2017 року.

Нещодавно апеляція ВАКС залишила без змін обвинувальний вирок одеському судді. Водночас іншому судді цього регіону АП ВАКС трохи пом'якшила вирок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: