Латвія скасувала карантин для вакцинованих туристів

Читать на русском
Нововведення буде застосовуватися до осіб, які отримали обидві дози вакцини і з моменту завершення вакцинації минуло понад 15 днів.

У Латвії відміняють самоізоляцію для вакцинованих від коронавірусу для осіб, які в'їхали на територію країни.

Зокрема, з будь-якої країни Європейського союзу, Європейської економічної зони, Швейцарії або Великобританії, повідомляє видання Delfi.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Нововведення буде застосовуватися до осіб, які отримали обидві дози вакцини і з моменту завершення вакцинації минуло понад 15 днів. При цьому особи мають бути вакциновані препаратами, які зареєструвало Європейське агентство з лікарських засобів або аналогічний регулюючий орган, або вакцинами, які схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я.

У випадку з вакциною компанії Johnson & Johnson має минути 15 днів після отримання першої і єдиної дози препарату.

Для того щоб щеплені від коронавірусу могли отримати свідоцтво про вакцинацію найбільш зручним способом до правил включений бланк свідоцтва про факт вакцинації латинською та англійською мовами. Наразі самоізоляцію не потрібно дотримуватися при в'їзді до Латвії з Великобританії, Ісландії та Ватикану.

Самоізоляції слід дотримуватися при в'їзді до Латвії з країни, де рівень захворюваності на коронавірус становить понад 50 випадків на 100 тисяч населення.

Нагадаємо, в Британії проводять випробування «ультрашвидкого» тесту на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: