Влада Бельгії має намір пом'якшити карантин

Читать на русском
Бельгія планує пом'якшити майже всі карантинні заходи з 9 червня за умови, що кампанія по вакцинації в країні збереже свій темп.

Бельгія планує пом'якшити майже всі карантинні заходи з 9 червня за умови, що кампанія по вакцинації в країні збереже свій темп, а кількість людей в COVID-відділеннях інтенсивної терапії буде залишатися менше 500. Маски і соціальна дистанція все ще залишатимуться вимогами для проведення великих заходів .

Про це 11 травня пресконференції заявив прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо, передає Reuters.

Бельгія має один з найвищих у світі показників смертності на душу населення від COVID-19, але вакцинація в країні зараз є однією з найефективніших в Європейському союзі.

«Чим більше людей буде вакциновано, тим швидше ми повернемо свободу», - сказав прем'єр-міністр.

На яких підставах українці можуть в'їхати в Євросоюз і для кого планують відкрити кордониХто може в'їхати в країни Євросоюзу під час карантину і для кого найближчим часом хочуть відкрити кордони, розібралося Слово і діло.

За його словами, всі сектори економіки зможуть відкритися, якщо 80% населення зможуть вакцинуватися, а максимальна кількість людей у ​​відділеннях інтенсивної терапії буде не більше 500. Він закликав бельгійців зробити щеплення і сказав, що метою є скасування всіх обмежень 1 вересня.

Вже з 9 червня бельгійці зможуть повечеряти у ресторанах до 22:00, а відкриті тераси працюватимуть до 23:30. Будуть дозволені й великі заходи, такі як шоу, вистави та театри, на яких дозволено буде перебувати до 200 осіб.

До 400 осіб зможуть відвідувати такі заходи на відкритому повітрі, як фестивалі та показ матчів Євро-2020, який був перенесений торік. Весілля у приміщенні зможуть відвідувати до 100 осіб, а на відкритому повітрі - до 200.

Маски і соціальна дистанція все ще будуть потрібні для великих заходів, де б вони не відбувалися.

Відкриються ярмарки, блошині ринки, сауни, казино, боулінг-зали, парки, фітнес-центри, тренажерні зали, можна буде проводити спортивні тренування і змагання. У разі їхнього проведення в приміщенні, вони мають бути оснащені поліпшеними системами вентиляції.

Бельгійцям також дозволять працювати в офісах один день на тиждень.

Нагадаємо, влада Італії планує скасувати обмеження для туристів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: