У Британії проводять випробування «ультрашвидкого» тесту на коронавірус

Читать на русском
Для отримання результату тесту потрібно помістити зразок слини до одноразового сенсорного блоку, який струшують і вставляють у багаторазовий цифровий зчитувач.

У Великій Британії випробовують «ультрашвидкий» тест на коронавірус, який може дати результат протягом 25 секунд. Авіакомпанія British Airways вважає, що він може істотно поліпшити мобільність населення в умовах пандемії.

Про це повідомляє Sky News.

Випробування «високоінтелектуального» тесту на антиген Pelican, який може виявляти різні варіанти коронавірусу, проводить British Airways. До участі у випробуваннях залучать членів льотних та бортових екіпажів.

Для отримання результату тесту потрібно помістити зразок слини до одноразового сенсорного блоку, який струшують і вставляють у багаторазовий цифровий зчитувач, підключений до пристрою із підтримкою Bluetooth. Результати з'являться в мобільному додатку протягом 25 секунд.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Тест був схвалений для використання в Європі і Великобританії і проходить оцінку в США, заявили в авіакомпанії.

«Ми розробили тест із урахуванням туристичної індустрії, де швидкість, точність й простота використання є першорядними. Ми сподіваємося, що тест Пелікан незабаром може бути використаний в якості стандартного тесту для мандрівників й членів екіпажу по всьому світу», - сказав генеральний директор Canary і винахідник технології Радж Редді.

British Airways вважає, що тест може зіграти ключову роль у відкритті подорожей.

Виконавчий директор авіакомпанії Шон Дойл сказав, що авіакомпанія «прагне вивчити легкі і доступні рішення для тестування, щоб допомогти нашим клієнтам знову подорожувати».

«Ми вважаємо, що цей новий ультрашвидкий тест змінює правила гри, тому ми раді співпраці з командою в Canary, щоб почати початкові випробування з нашим льотним та бортовим екіпажем», - сказав він.

Авіакомпанія зазначила, що «неінвазивний» тест правильно визначає 98% людей, хворих COVID-19, і 100% тих, хто не хворіє.

Раніше повідомлялося про те, що Великобританія готує сценарій відкриття кордонів для туристів влітку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: