Уряд Естонії затвердив план пом'якшення карантину

Читать на русском
Влада Естонії затвердила план пом'якшення карантину, який був впроваджений в країні через коронавірус - з понеділка, 17 травня, почнуть послаблювати обмеження.

Влада Естонії затвердила план пом'якшення карантину, який був впроваджений у країні через коронавірус - з понеділка, 17 травня, почнуть послаблювати обмеження.

Про це повідомляє естонське видання ERR.

З понеділка учні знову почнуть вчитися очно, зокрема загальноосвітніх, професійних, прикладних вищих навчальних закладів та університетів.

При цьому уряд скасував обов'язкову вимогу носити маски у навчальних закладах.

Крім того, з 17 травня будуть дозволені спортивні та фізкультурні заходи на свіжому повітрі у групах максимум по 25 осіб. При цьому заняття мають закінчуватися не пізніше 22:00. Максимально у заході може взяти участь до 10 груп, тобто всього 250 осіб.

Також з понеділка будуть дозволені змагання в спорті великих досягнень, якщо поза приміщеннями в них бере участь до 250 осіб, а всередині приміщень - до 100 осіб.

Вечірки під час локдауну та відпустка на островах: як політики різних країн порушують карантинУгорський депутат Європарламенту Йожеф Саєр був помічений на секс-вечірці під час карантину, а міністр охорони здоров'я Чехії Роман Примула ходив до ресторану.

З 24 травня в Естонії буде дозволена робота музеїв, виставок, театрів, кінотеатрів, але за умови 50-процентної заповнюваності приміщень.

Також можна буде проводити конференції, богослужіння та інші публічні релігійні заходи. При цьому заходи мають закінчуватися не пізніше 22:00.

З 24 травня буде дозволена робота ресторанів. За одним столом можуть перебувати не більше шести осіб. Закриватися заклади громадського харчування мають о 22:00.

Для магазинів з 24 травня діятиме вимога 50-відсоткової заповнюваності, а також обов'язковий масковий режим.

З 31 травня в країні буде дозволена робота лазень, СПА, басейнів та водних центрів. Приміщення повинно бути заповнене на 50% і одночасно в ньому повинно перебувати не більше 200 осіб.

Прийом відвідувачів буде дозволений з 6:00 до 22:00.

З 31 травня в приміщеннях знову дозволять проводити групові тренування, заняття з молоддю, діяльність і освіту за інтересами, додаткове навчання та підвищення кваліфікації. У групах може бути максимально десять осіб.

Раніше повідомлялося про те, що Німеччина пом'якшила правила в'їзду для вакцинованих людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: