Стало відомо, скільки українців втратили роботу за рік карантину

Читать на русском
Протягом року встали на облік Служби зайнятості близько мільйона українців. Зараз в країні понад 400 тисяч безробітних.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

В Україні на сьогодні статус безробітного має 401 тисяча осіб. Протягом року встали на облік Служби зайнятості близько мільйона українців.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю «РБК-Україна», опублікованому 11 травня.

Виплати для безробітних: які максимальні нарахування допомоги з часткового безробіттяСкільки отримують безробітні в 2021 році, що таке часткове безробіття та як визначається розмір допомоги.

«Я кожен день отримую дані від Служби зайнятості. Станом на 6 травня 2021 року статус безробітного мали 401 тисяча осіб. Всього протягом цього карантинного року, згідно з офіційними даними, 1 млн осіб отримали статус безробітного. Відповідно було працевлаштовано за цей період 665 тисяч осіб», - сказав він.

При цьому глава Кабміну уточнив, що ще орієнтовно 500 тисяч робочих місць вдалося зберегти завдяки підтримці бізнесу, програмі «5-7-9», програмами підтримки людей - мова йде про виплати по 8 тисяч гривень, виплати для підприємств на відшкодування двох третин заробітної плати.

Крім цього, за оцінками експертів, понад 50 тисяч робочих місць було створено в області дорожнього будівництва, додав Шмигаль.

Нагадаємо, ФОП і наймані працівники, діяльність яких постраждала через суворий карантин, можуть отримати від держави по 8 тисяч гривень допомоги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: