Хто з депутатів IX скликання зареєстрував найменше законопроєктів

Читать на русском

«Слово і діло» щомісяця стежить за законотворчою діяльністю Верховної ради. У січні депутати зареєстрували 90 законопроєктів, в лютому – 150, в березні – 144, в квітні – 107. Серед авторів ініціатив найчастіше зустрічаються члени фракції «Слуга народу», адже їх у парламенті більшість. Сьогодні ми пропонуємо подивитися, хто з нардепів IX скликання зареєстрував найменше законопроєктів (за фракціями і групами).

Народні депутати, які подали найменше законопроєктів з початку роботи скликання, по фракціям і групам – на інфографіці.
Нардепи, які подають мало законопроектівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У фракції «Слуга народу» найменше законотворчою діяльністю займаються Михайло Ананченко, Максим Березін і Сергій Северин. Від початку роботи скликання вони зареєстрували 7, 10 і 11 законопроєктів відповідно.

Серед депутатів «Опозиційної платформи – За життя» найгірші показники щодо законопроєктів у Рената Кузьміна (3), Юлії Льовочкіної (4) і Вадима Столара (5).

У «Батьківщині» найменш «плідними» щодо розроблення законопроєктів виявилися Григорій Немиря (19), Андрій Кожем'якін (28) і Костянтин Бондарєв (35). У «Європейській солідарності» найменше законопроєктів подав Андрій Парубій – лише 4.

У «Голосі» Роман Костенко, Олег Макаров і Ольга Стефанишина зареєстрували 36, 55 і 56 законопроєктів відповідно. Начебто це непоганий показник, але порівняно з колегами із фракції ці депутати відстають.

Серед членів групи «Довіра» найменше законопроєктів авторства Андрія Іванчука (13), Миколи Люшняка (14) і Олександра Ковальова. У групі «За майбутнє» найменше законотворчою діяльністю займався Степан Івахів – на його рахунку 3 ініціативи.

З позафракційних нардепів тільки 2 законопроєкти зареєстрував Євген Яковенко, 7 – Андрій Деркач і 13 – Дмитро Шенцев.

Раніше ми писали, скільки запитів до президента Володимира Зеленського направили нардепи IX скликання.

Також «Слово і діло» підрахувало, скільки ініціатив Верховної ради ІХ скликання рекомендувало відхилити Головне науково-експертне управління.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: