Законопроєкти в Раді: скільки ініціатив зареєстрували в січні

Читать на русском

У Верховну раду в січні внесли 107 законопроєктів (в грудні було 114 нових). Від президента надійшла тільки одна ініціатива, від уряду – 16, від народних депутатів – 90. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції та групи найбільш активно займалися законотворчою діяльністю.

Президент Володимир Зеленський свій єдиний законопроєкт вніс 27 січня – зміни в Кодекс України про адміністративні правопорушення, Кримінальний кодекс України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації або навмисне неподання декларації.

Кабмін Дениса Шмигаля зареєстрував в Раді 16 законопроєктів. Серед них – зміни до закону «Про державні закупівлі», зміни до держбюджету-2021, законопроєкт про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою України, зміни до законодавства щодо запровадження допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів. Крім того, Кабмін запропонував Раді вийти з угоди про співпрацю у сфері правової охорони та захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з цих питань.

Від депутатів за минулий місяць було 90 законопроєктів. Представники фракції «Слуга народу» були серед авторів 64 ініціатив, найактивніше працював Георгій Мазурашу. Нардепи від груп «За майбутнє» та «Довіра» причетні до створення 24 законопроєктів.

Над 19 законодавчими ініціативами працювали представники «Опозиційної платформи – За життя», найактивніші депутати – Наталія Королевська та Юрій Солод. Депутати від «Європейської солідарності» серед авторів 15 законопроєктів, члени фракції «Батьківщина» причетні до написання 13 ініціатив, нардепи від «Голосу» приєдналися до написання 11 законопроєктів.

Нагадаємо, як парламент провів перший робочий тиждень року можна прочитати в нашому матеріалі.

Також «Слово і діло» підрахувало, хто з депутатів з початку роботи парламенту подав найбільше правок, а також чиї найчастіше враховували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: