Законотворча діяльність Ради: скільки ініціатив зареєстрували у квітні

Читать на русском

У Верховній раді за минулий місяць зареєстрували 135 законопроєктів (для порівняння, в березні було 159). Президент Володимир Зеленський вніс 6 ініціатив, Кабмін – 22, народні депутати – 107. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції та групи найбільш активно займалися законотворчою діяльністю в квітні.

Від Володимира Зеленського в квітні було 6 законопроєктів, з них два про ратифікацію міжнародних протоколів. Також президент запропонував ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва, криміналізувати контрабанду товарів і внести зміни в Кодекс адміністративного судочинства.

Уряд Дениса Шмигаля зареєстрував 22 законопроєкти. Зокрема, Кабмін запропонував ратифікувати кілька міжнародних угод і вийти з деяких договорів СНД. Також Кабмін зареєстрував зміни до Митного та Кримінального кодексів і зміни в закон «Про Національну поліцію».

Народні депутати в квітні ініціювали 107 законопроєктів. Представники фракції «Слуга народу» приєдналися до розроблення 83 законопроєктів, найбільш активними були Євген Брагар і Георгій Мазурашу.

Депутати «Опозиційної платформи – За життя» є серед авторів 32 законопроєктів. Найактивніше законотворчою діяльністю займалися Наталія Королевська, Володимир Мороз і Юрій Солод.

Представники груп «За майбутнє» та «Довіра» причетні до написання 26 і 24 законопроєктів відповідно. Нардепи від «Батьківщини» брали участь у створенні 15 проєктів, депутати «Голосу» – 11, нардепи від «Європейської солідарності» – 9.

З позафракційних нардепів під 4 законопроєктами підписався Дмитро Шпенов, під 2 – Олександр Дубінський, Вікторія Гриб і Дмитро Разумков.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки ініціатив Верховної ради ІХ скликання рекомендувало відхилити Головне науково-експертне управління.

Також «Слово і діло» підрахувало, скільки запитів Володимиру Зеленському направили нардепи IX скликання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: