Україна ще може отримати ПДЧ при Байдені – дипломат США

Читать на русском
Хоча Україна - просунутий партнер НАТО, з 2008 року мало що змінилося. Ні НАТО, ані Україна поки не зовсім готові до її членства в НАТО
Олександр ВершбоуСкриншот

Американський дипломат і колишній заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу вважає, що Україна може отримати План дій щодо членства в НАТО ще за президентства Джозефа Байдена.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Потрібно робити кроки вперед щодо членства України в НАТО. Коли Україна досягне верховенства закону, то стане сильнішою. І я впевнений, що такі рішення (про ПДЧ) будуть прийняті якщо не протягом цього року, то протягом цього президентського терміну Байдена», - сказав він.

Міста, острови і шельфи: які територіальні конфлікти мають країни-члени НАТОЯкі територіальні конфлікти мають країни-члени НАТО, дивіться на ексклюзивній інфографіці Слово і діло.

Вершбоу додав, що Байден звів у пріоритет відновлення важливості НАТО, і підкреслив важливість готовності президента США захищати міжнародні принципи, встановлені після Другої світової війни. При цьому, хоча Україна - просунутий партнер НАТО, з 2008 року мало що змінилося. Ні НАТО, ні Україна поки не зовсім готові до її членства в НАТО.

«Потрібна реформа в оборонному секторі, узгодження зі стандартами. НАТО також очікує, що Україна серйозно боротиметься з корупцією і досягне незворотності реформ», – додав ексзаступник генсека НАТО.

Нагадаємо, саміт НАТО 14 червня в Брюсселі, швидше за все, пройде без участі української сторони як країни-партнера, проте в його порядку денному буде питання можливого отримання Україною ПДЧ в НАТО.

При цьому міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 11 травня заявив, що на саміті НАТО в червні, швидше за все, ще не буде прийнято рішення про надання Україні Плану дій щодо членства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: