Зеленський ухвалив річну програму Україна-НАТО

Читать на русском
Стратегічною метою цієї програми зазначено досягнення Україною основних критеріїв для набуття повноправного членства в НАТО та ЄС.

Глава держави Володимир Зеленський затвердив річну національну програму під егідою комісії Україна - НАТО на 2021 рік - тепер Кабмін має підготувати заходи щодо її виконання.

Відповідний указ опублікований на сайті президента.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

Стратегічною метою цієї програми зазначено досягнення Україною основних критеріїв для набуття повноправного членства в НАТО та ЄС.

У документі йдеться про те, що Україна вживає заходів для інтенсивної взаємодії з НАТО і країнами-учасницями для реалізації євроатлантичних прагнень України, які зафіксовані в Декларації Бухарестського саміту в квітні 2008 року.

Реалізація програми має стати ефективною відповіддю на виклики, котрі стоять перед Україною, а також сприятиме наближенню до базових принципів, втіленим у Північноатлантичному договорі 1949 року, зокрема політичних, економічних і військових критеріїв.

Нагадаємо, саміт НАТО 14 червня в Брюсселі, швидше за все, відбудеться без участі української сторони як країни-партнера, проте в його порядку буде питання можливого отримання Україною ПДЧ у НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: