Двері в НАТО повинні залишатися відкритими для всіх бажаючих країн – Дуда

Читать на русском
Президент Польщі вказав, що важливо надавати бажаючим членства в Альянсі розуміння того, що це можливо
Анджей ДудаGloballookpress

Для всіх бажаючих країн, які захочуть в майбутньому стати членами Північноатлантичного альянсу, двері в НАТО повинні залишатися відкритими.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Румунії Йоханнісом після саміту «Бухарестської дев'ятки» (B9) заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє «Укрінформ».

«Ще кілька років тому за залізною завісою ми із заздрістю дивилися на вільний світ, а сьогодні ми говоримо: двері в Північноатлантичний альянс повинні залишатися відкритими, не можна їх закривати. Ті, хто в майбутньому захочуть бути в НАТО, повинні бути впевнені, що прагнучи до цього і реалізуючи вимоги Альянсу, можна буде до нього приєднатися», - заявив Дуда.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

За словами польського президента, в цьому питанні думка всіх членів B9 абсолютно однакова.

Нагадаємо, на саміті «Бухарестської дев'ятки» (B9) 10 травня основним питанням було обговорення агресії Росії, яке виразилося в стягуванні військ до українського кордону, акціях саботажу на території НАТО і провокаціях в Чорному морі.

Візит Державного секретаря США Ентоні Блінкена в Україну був сприйнятий із занадто великим оптимізмом. Насправді він ніяк не просунув відносини США та України, щобільше, Вашингтон продемонстрував негативне ставлення до ідеї членства України в НАТО.

Нагадаємо, 8 травня пресслужба Білого дому виправила слова заступника глави Адміністрації Карін Жан-П'єр, які стосуються підтримки вступу України в НАТО - відповідне речення просто викреслили. Представники Білого дому, коментуючи свої дії, заявили, що цей шматок промови Жан-П'єр був викреслений, оскільки він-де не відображає офіційну політику адміністрації, а сама Жан-П'єр нібито просто обмовилася.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: