Стефанішина розповіла, що відомо про участь України в саміті НАТО

Читать на русском
Поки не можна точно сказати, чи прийме Україна участь у саміті НАТО, але на ньому розглянуть всі важливі питання взаємодії з Альянсом.
facebook.com/olga.kravets.796

Порядок денний саміту НАТО, який пройде у червні цього року, ще не затверджено. На сьогоднішній день ще не можна точно сказати, чи прийме в ньому участь Україна, але на саміті піднімуть «всі важливі питання взаємодії з НАТО».

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, коментуючи інформацію в ЗМІ про те, що Україну нібито офіційно не запросили на саміт.

«1) Порядок денний саміту НАТО іще не затверджений. Визначена тільки його дата 14 червня; 2) Саміт проводиться за участі країн-членів Альянсу. Формат участі в ньому партнерів, зокрема України, визначається в двосторонньому діалозі. Ця робота іще триває і зарано остаточно говорити про її результати», - зазначила Стефанішина у Facebook 7 травня.

При цьому вона підкреслила, що інтенсивність діалогу Україна-НАТО залишатиметься високою.

«Наразі працюємо над розширенням співпраці за конкретними напрямками у рамках Партнерства розширених можливостей. Під час свого візиту до Брюсселю 17-18 травня, буду обговорювати всі важливі питання взаємодії Україна-НАТО», - додала віцепрем'єр-міністр.

Голова української парламентської делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева повідомила, що Саміт запланований на 14 червня. Остаточних рішень щодо того, як конкретно буде представлена позиція України на цьому саміті ще немає.

«Для нас не формальність головне, а результат – змістовне обговорення надання Україні ПДЧ. Поки немає остаточно затвердженої програми саміту, не визначений формат – чи буде це обговорення тільки між членами НАТО. Агітатори з числа опонентів влади в Україні випереджають новини з самого Альянсу», - написала нардеп.

«Україна разом з Грузією продовжує на всіх рівнях працювати з союзниками з метою доведення до них необхідність проведення заходу за нашою участю, враховуючи у тому числі складну безпекову ситуацію у регіоні Чорного моря та триваючу зовнішню агресію з боку Росії. Що ми можемо говорити точно вже зараз – усе, що нам потрібно, буде обговорюватись на цьому саміті», - підкреслила Мезенцева.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на саміті НАТО у червні 2021 року планується обговорити питання вступу України до Північноатлантичного Альянсу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: