Білий дім викреслив зі стенограми слова про підтримку вступу України до НАТО

Читать на русском

Пресслужба Білого дому виправила слова заступника глави адміністрації Карін Жан-П'єр, які стосуються підтримки вступу України в НАТО - відповідне речення просто викреслили.

При цьому виправлену стенограму опублікували на сайті Білого дому.

Карін Жан-П'єр, відповідаючи на запитання журналістів у президентському літаку, заявила, що США підтримують членство України в НАТО.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Я кажу, що Укр... Так. Так. Як я вже говорила, адміністрація Байдена прагне, щоб двері НАТО залишалися відкритими для бажаючих, якщо вони виконають зобов'язання для членства і сприятимуть безпеці в євроатлантичному регіоні», - сказала вона.

Видання New York Post повідомляє, що представники Білого дому, коментуючи свої дії, заявили, що цей шматок промови Жан-П'єр був викреслений, оскільки він-де не відображає офіційну політику адміністрації, а сама Жан-П'єр нібито просто обмовилася.

Нагадаємо, порядок денний саміту НАТО, який пройде в червні цього року, ще не затверджений. На сьогодні ще не можна точно сказати, чи візьме в ньому участь Україна, але на саміті піднімуть «всі важливі питання взаємодії з НАТО».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: