У РНБО заявили про підвищений рівень кіберзагрози

Читать на русском
За даними НКЦК, викрадені інструменти зазвичай використовуються для активної перевірки стану безпеки мереж та імітації кібератак під час проведення кібернавчань.

На провідну в США компанію в сфері кібербезпеки FireEye була здійснена потужна кібератака, у зв'язку з чим збільшився рівень кіберзагрози для українських мереж та інформаційних систем.

Про це йдеться в заяві Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО, оприлюдненій в Facebook.

«У результаті атаки були викрадені цифрові інструменти, за допомогою яких фахівці Red Team проявляли уразливості в системах захисту інших компаній і урядів. Наявні дані по атаці передані для розслідування до ФБР і низки ключових партнерів компанії», - зазначено в повідомленні.

За даними НКЦК, викрадені інструменти зазвичай використовуються для активної перевірки стану безпеки мереж та імітації кібератак під час проведення кібернавчань.

«Такий інструментарій може бути використаний для втручання у мережі та інформаційні системи, і за певних умов може бути використаний в якості кіберзброї», - попередили в Центрі.

У зв'язку з цим, за даними органу РНБО, підвищений рівень кіберзагрози для українських інформаційних систем, особливо перед новорічними святами і ймовірним введенням жорсткого карантину.

Раніше хакери зламали сайт Нацполіції та поширили фейки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: