Кабмін затвердив проєкт стратегії економічної безпеки

Читать на русском
У середу, 10 березня, Кабмін схвалив проєкт указу президента про рішення РНБО Про Стратегію економічної безпеки на період до 2025 року.

У середу, 10 березня, Кабмін схвалив проєкт указу президента про рішення РНБО про Стратегію економічної безпеки на період до 2025 року.

Відповідне рішення було схвалено на засіданні Кабміну в середу, 10 березня.

У пояснювальній записці до проєкту сказано, що стратегія заснована на пріоритетах національних економічних інтересів і визначає цілі, напрямки, завдання та механізми державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки, а також цільові орієнтири та критичні межі індикаторів економічної безпеки.

Кирило Криволап: реалізація Національної економічної стратегії-2030 може допомогти збільшити доходи українців утричіРеалізація ключових блоків нової стратегії уряду за 10 років повинна подвоїти економіку України.

«Метою державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки є досягнення основних національних економічних інтересів і забезпечення економічного суверенітету», - зазначено в документі.

Зокрема, стратегія визначає взаємоузгоджені поняття «економічна безпека», «національні економічні інтереси», «економічна стійкість» і «економічний суверенітет».

«Досягнення основних національних економічних інтересів і економічного суверенітету вимагає формування і реалізації державної політики, спрямованої як на постійне нарощування конкурентоспроможності економіки України, так і на поступове зміцнення показників економічної стійкості й, відповідно, невразливості національної економіки до зовнішніх і внутрішніх загроз», - додали в пояснювальній записці.

У зв'язку з цим державна політика у сфері забезпечення економічної безпеки має два взаємопов'язаних напрямки - напрямок розвитку і безпечний напрямок. По кожному з напрямків, на основі оцінки стану економічної безпеки, Стратегією визначаються завдання і механізми їхнього виконання.

У складі Стратегії стверджується табло індикаторів економічної безпеки, яким визначено критичні межі та цільові орієнтири за індикаторами основних складових економічної безпеки.

Нагадаємо, в середу, 3 березня, Кабмін затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року. Документ був розроблений із залученням експертів і вчених.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: