Справа Укртелефільму: ВАКС скасував арешт підземних паркінгів

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання власників майна про скасування арешту, накладеного на підземні паркінги.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд скасував арешт трьох підземних паркінгів, які були заарештовані у межах кримінального провадження про завдання 68,72 млн грн збитків державному підприємству «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм».

Такі рішення 7 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

До антикорупційного суду надійшли два клопотання про скасування арешту майна від власників. Їх розглянули окремо, проте власники стверджували, що їхні підземні паркінги заарештували помилково. Як стверджували вони, ці паркомісця ніколи не належали Укртелефільму, а були у власності ЗАТ «Міжнародна інвестиційна компанія «Інтерінвестсервіс», яке отримало 86,5% створеного майна від спільної діяльності з ДП «УСТФ «Укртелефільм». В результаті цієї діяльності було збудовано адміністративно-житловий комплекс разом із підземним паркінгом.

Надалі паркінги перейшли у власність фізичної особи, а після – вже кінцевому власнику. На думку адвокатів, ці паркінги випадково включено до договору купівлі-продажу, укладеного між «Укртелефільм» і ТОВ «Лодокс», що свідчить про необґрунтованість арешту. Прокурор САП не заперечував проти скасування арешту.

Вивчивши клопотання, судді їх задовольнили і скасували арешт підземних паркінгів.

За версією слідства, колишній директор Укртелефільму Віктор Підлісний у змові з Олександрою Гудзь, Ярославом Кургуном та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за всього лише 14,5 млн грн. У той час як за інформацією від бухгалтерії Укртелефільму, зазначені майнові права на квартири і 7 нежитлових приміщень оцінені в майже 42,55 млн грн, а це без 36 паркомісць. Внаслідок цих дій, які вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління – Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, державі в особі ДП завдано збитків.

Нагадаємо, САП направила справу «Укртелефільму» до ВАКС. Раніше суд заочно взяв під варту співорганізатора цієї справи. Також суд продовжив домашній арешт ексдиректору української студії телевізійних фільмів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: