Суд знову заарештував гроші організаторки справи Укртелефільму

Читать на русском
Суд повторно наклав арешт на готівку підозрюваної у справі нанесення збитків українській студії телевізійних фільмів.
Солом'янський суд Києва

Суд повторно наклав арешт на 27000 доларів, 1900 євро і 70000 гривень директора фірми «Лодокс» Олександри Гудзь, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в організації нанесення 68,72 млн грн збитків державному підприємству «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм».

Таке рішення 27 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання НАБУ погодженого САП, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просив накласти арешт не вказані кошти з метою можливої майбутньої конфіскації вказаного майна як виду покарання. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив повністю.

Як відомо, Гудзь була організатором схеми з нанесення збитків Укртелефільму на 68,72 млн грн. За версією слідства, колишній директор Укртелефільму Віктор Підлісний у змові з Гудзь та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за всього лише 14,5 млн грн. У той час як за інформацією від бухгалтерії Укртелефільму, зазначені майнові права на квартири і 7 нежитлових приміщень оцінені в майже 42,55 млн грн, а це без 36 паркомісць. Внаслідок цих дій, які вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління — Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, державі в особі ДП завдано збитків.

Нагадаємо, Гудзь подала позов до НАБУ за нібито безпідставне затримання. Раніше суд скасував арешт телефону фігуранта справи Укртелефільму. Також суд заочно взяв під варту співорганізатора цього провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: