САП скерувала справу «Укртелефільму» до ВАКС

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура скерувала черговий обвинувальний акт у справі завдання збитків Українській студії телевізійних фільмів.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження про нанесення збитків державному підприємству «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» 68,72 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника ДП «Укртелефільм» та інших осіб, які на підставі підроблених документів продали майнові права на нерухомість державного підприємства, завдавши понад 68,72 млн гривень збитків», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, колишній директор Укртелефільму Віктор Підлісний у змові з Олександрой Гудзь, Ярославом Кургуном та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за всього лише 14,5 млн грн. У той час як за інформацією від бухгалтерії Укртелефільму, зазначені майнові права на квартири і 7 нежитлових приміщень оцінені в майже 42,55 млн грн, а це без 36 паркомісць. Внаслідок цих дій, які вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління – Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, державі в особі ДП завдано збитків.

Нагадаємо, в лютому НАБУ повідомило про підозру екс-директору Укртелефільму. Пізніше, суд відправив його під домашній арешт. Апеляційний суд залишив це рішення в силі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: