Суд заочно взяв під варту співорганізатора справи Укртелефільму

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційних правоохоронних органів про заочний арешт розшукуваного фігуранта.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд взяв заочно під варту Ярослава Кургуна, який наразі перебуває у міжнародному розшуку за підозрою у співорганізації схеми з нанесення збитків державному підприємству «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» на суму в 68,72 млн грн.

Таке рішення ще 23 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська за результатами розгляду клопотання детектива Національного антикорупційного бюро погодженого з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначається в рішенні, Кургун в червні 2018 року виїхав за кордон та перебуває поза межами території України. Відповідно до відомостей про транспортні засоби, які перетинають державний кордон України, підозрюваний 24 червня 2018 року залишив Україну на автомобілі AUDI. Станом на 16 квітня 2019 року до України не повернувся, а наразі місце його перебування не відоме. Того ж дня Кургуна оголосили в міжнародний розшук з використанням каналів та можливостей Інтерполу. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила і заочно взяла Кургуна під варту.

За версією слідства, колишній директор Укртелефільму Віктор Підлісний у змові з Гудзь, Кургуном та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за всього лише 14,5 млн грн. У той час як за інформацією від бухгалтерії Укртелефільму, зазначені майнові права на квартири і 7 нежитлових приміщень оцінені в майже 42,55 млн грн, а це без 36 паркомісць. Внаслідок цих дій, які вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління – Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, державі в особі ДП завдано збитків.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екс-директору «Укртелефільму» Віктору Підлісному та ще двом особам. Пізніше, суд продовжив домашній арешт Підлісному, а організатору продовжили запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: